Op zondag 15 maart 2020 is zoals elk jaar weer de Den Braasem verschoten.

Deze wedstrijd is ter nagedachtenis aan onze te vroeg overleden mede oprichter André den Braasem.

Zoals elk jaar werd deze dag gestart met een ontbijt. Vanaf half 10 kwamen de eerste schutters binnen en konden alvast een bak koffie nuttigen.

Toen iedereen aanwezig was, heeft de externe wedstrijdleider (leidde de wedstrijd in overleg met de interne wedstrijdleider) rond 10 uur het ontbijt geopend met een openingswoord.

Toen rond 5 over half 11 iedereen was uitgegeten, hebben we een nieuwe groepsfoto gemaakt en hebben we de bogen in elkaar gezet. Rond 11 uur zijn de schutters gestart met de eerste inschiet pijlen op de vertrouwde afstand 25 meter.

De wedstrijd bestaat uit 6x 3 pijlen op 25 meter en 6x 3 pijlen op 18 meter. Na 18 pijlen had Bryan V. een gat van 13 punten geslagen naar Bryan O. op de 2e plek in de tussenstand bij de wisseling van afstand.

Bryan O. werd op de voet gevolgd door Hans en Niels met kort daarachter Cok en Michel.

De tussenstand op de afstand 25 meter was als volgt: Bryan V. met 163 punten, Bryan O. met 150 punten, Hans met 148 punten, Niels met 146 punten, Cok (compound) met 144 punten, Michel met 143 punten, Dik met 140 punten, Leen met 138 punten, Jerry met 132 punten, Maurits met 131 punten, Henri met 129 punten  en Kors met 92 punten.

Na het verplaatsen van de doelkarren en het vervangen van de blazoenen, hebben we doordat het niet zeker was of het droog zou blijven, de wedstrijd direct hervat voor de 18 pijlen op 18 meter. Voor velen is dit een afstand die niet veel geschoten wordt, dus is er besloten om vooraf gaande aan deze afstand 3 pijlen in te schieten zodat iedereen zijn vizier goed kon zetten.

Op de 18 meter werd het nog even heel spannend tussen Bryan O. en Hans. Hans had na de 25 meter een achterstand van maar 2 punten op Bryan, maar deze werd op de 18 meter snel verkleint door Hans. Hans opende sterk met 28 punten en Bryan gaf 1 punt toe met een 27. De rest van de wedstrijd schommelde de heren qua scores. Uiteindelijk heeft Hans op de 18 meter aan het langste eind getrokken en heeft Bryan met een score van 158 tegen 157 met 1 punt verslagen, maar dit zou in de einduitslag niet voldoende zijn om als 2e te eindigen.

Bryan V. had op de 25 meter een voorsprong opgebouwd en op de 18 meter deze alleen maar verder uitgebreid. Door 173 punten van de totaal 180 punten te schieten, had hij deze ronde máár 7 negens geschoten.

Na het schieten hebben de wedstrijdleiders Bryan O. en Bryan V. gezamenlijk de einduitslag opgemaakt. Ondertussen hebben de andere schutters hun bogen ingepakt en afwachtend op de uitslag nog een drankje gedaan.

De prijsuitreiking,

Rinus had voor Cok een aparte prijs voor de compound klasse en Bryan O. en Bryan V. hadden voor Cok, die sinds 2 weken met een compound boog schiet, een speciale prijs gemaakt.

Deze werd vooraf gaande aan de recurve prijzen uitgereikt.

Rinus zou de prijsuitreiking doen en begon met de schutter die de meeste 7’s geraakt had, dit was Leen die 9x de 7 wist te raken.

Daarna kwam de prijs voor de schutter met de meeste achten, deze schutter heeft 13x de 8 geraakt. Dat is Niels geworden en heeft zodoende zijn eerste prijs in het handboogschieten in ontvangst mogen nemen.

Bryan O. werd de schutter met de meeste 9 scores.

Hij wist 17x de 9 te raken. Bryan V. kreeg dit jaar de Den Braasem trofee uitgereikt en was met een totaal score van 336 punten de winnaar.

Graag wil ik de schutters die vandaag aanwezig waren bedanken voor het sportieve schieten en voor de mooie wedstrijd.

De overige scores zullen te vinden zijn op de wedstrijd pagina op onze site.

Bryan Voskamp

‚Äč

IMG-20200315-WA0012.jpg
IMG-20200315-WA0007.jpg
IMG-20200315-WA0011.jpg
IMG-20200315-WA0010.jpg
IMG-20200315-WA0006.jpg

Clubgebouw Zeehavenlaan 1a te Dordrecht.

Open dinsdag en donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Webmaster Rinus Klijn CONTACT

agenda 5.jpg

In Dordrecht staat een vereniging en die heet Odysseus!

Clubgebouw Zeehavenlaan 1a te Dordrecht. Open dinsdag en donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Webmaster Rinus Klijn CONTACT