top of page
ODYSS klaar.gif

Koningschieten 2018

IMG-20181013-WA0003.jpg
20181013_203313_resized_1.jpg

Zaterdag 13 oktober 2018 was het weer zover, koningschieten. 

Dit jaar deden 11 deelnemers mee, waarvan 9 de wedstrijd uit geschoten hebben.
Om 12:00 uur zijn we gestart met het schieten, voorafgaande hebben we zoals ieder jaar eerst een nieuwe groepsfoto gemaakt. 

De schutters waren verdeeld over 4 banen, op iedere baan 3 schutters.


Na 10 pijlen was Bryan V. de toon aangevende schutter met 94 punten, gevolgd door Bryan O en Leen met 84 punten. Hans kwam als 4e met 83 punten, Dik met 82 punten, Henri en Cok met 80 punten, Alice met 77 punten, Maurits samen met Kors met 65 punten en Mariëtte met 40 punten.

De strijd tussen Bryan O. en Leen zou de rest van de wedstrijd erg spannend blijven. In de 3e serie nam Leen het initiatief door 43 te schieten tegen een 42 van Bryan O., waarna ze in de 4e serie beide 43 schoten. Alsof de wedstrijd nog niet spannend genoeg was, schoot Bryan O. in de 5e en laatste serie van de eerste ronde 46 punten tegenover de 45 punten van Leen. Hiermee zorgden de heren voor een gelijke tussenstand in de pauze. 

Na 25 pijlen was Bryan V. nog verder uitgelopen op de rest, hij stond met 228 punten, 13 punten voor op de gedeelde nummers 2, Leen en Bryan O. die beide 215 punten schoten. 


Hans was na 25 pijlen en een score van 203 punten, zijn 4e plaats kwijtgeraakt aan Henri die langzamerhand zijn scores begon op te schroeven en tot 206 punten kwam. Dik was 6e na 25 pijlen met een score van 202 punten gevolgd door Cok die 186 punten wist te schieten. 
Alice eindigde de eerste ronde als 8e met een score van 181. Kors kwam met 158 punten voor op Maurits die 147 punten schoot. Mariëtte heeft door omstandigheden haar boog afgespannen en de eerste serie niet uit geschoten.

In de pauze werden de schutters verwend met broodjes knakworst en wat te drinken door Rinus en Charles die achter de bar stonden.


Na de pauze was Dik door een schouder blessure afgehaakt, maar tussen Bryan O. en Leen ging de strijd rustig door. Bryan opende slecht met een serie van 37, waarop Leen eigenlijk minimaal profiteerde door 40 punten te schieten. De 2e serie was het Leen die een slechte score had, ook hij schoot 37, waarna Bryan dit keer wel maximaal profiteerde om 44 punten te schieten. 
Doordat beide heren zo met elkaar in strijd waren, hield niemand rekening meer met Henri, die zijn 2e ronde zeer sterk opende met 40 en 44. Hiermee kwam Henri op 290 punten na 35 pijlen, tegen 292 voor Leen en 296 voor Bryan. 
Henri hield zich gedurende de 3e serie goed staande, tot die ene pijl… Zoals hij zelf vaak zegt, was de traditionele misser nog niet geweest, maar met het laatste schot van de 3e serie was deze ook daar. 


Helaas voor Henri was dit een 1, waardoor zijn harde werken om dichterbij te komen met 1 pijl weg was. 
Hierna herpakte Henri zich niet meer. Hij werd uiteindelijk 4e.

Terwijl iedereen gefocust was op Henri, Bryan O en Leen. Waren het Alice en Maurits die hun eigen ding deden en zich focusten op het binnen halen van de respectievelijke prijs van rode- en blauwe ridder.
Rond 4 uur waren we klaar met schieten, en is iedereen richting huis gegaan om zich om op te frissen en om te kleden voor ’s avonds, waar de leden rond half 7 werden verwacht voor het jaarlijkse etentje, wat altijd is na het koningschieten.

Nadat Rinus het openingswoord had gedaan en iedereen lekker heeft gegeten, begon Rinus met de prijsuitreiking. Dit doordat ondergetekende zelf in de prijzen was gevallen.


Maurits is voor het 2e jaar op rij blauwe ridder geworden met 19x blauw. Alice werd knap rode ridder, nadat ze met het aantal rode scores gelijk was geëindigd met Hans, maar het op de 10-en wist te winnen, totaal had ze 27x rood geraakt.
De titel van prins ging dit jaar naar Leen die met 1 punt verschil verloor van Bryan O. die 221 punten schoot en dus koning is geworden.


Dit jaar schoot de regerend keizer niet mee en lag dus de taak bij de koning van vorig jaar, dit jaar de keizers titel te winnen, en wel, dit gebeurde. Bryan V. werd overtuigend 1e met 455 punten en dus de nieuwe keizer. 

Door: Bryan Voskamp

Wedstrijdleider Intern

Clubgebouw Zeehavenlaan 1a te Dordrecht.

Open dinsdag en donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Webmaster Rinus Klijn CONTACT

ODYSS klaar.gif

Agenda

agenda 5.jpg
bottom of page