top of page
Odysseus 25 jaar
ODYSS klaar.gif
standaard diversen pagina pagina_25 jaar
standaard diversen pagina pagina_25 jaar

Ondanks dat het al enige tijd geleden is, dat we het 25 jarig bestaan gevierd hebben, heeft Rinus mij gevraagd om (toch nog) een verslag te schrijven voor op de site.

Hij vindt dat zo een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van de vereniging niet mag ontbreken. Daar ben ik het mee eens.

Zaterdag 2 maart 2013 werd het grote feest gevierd!

Rond half vijf was zo’n beetje iedereen aanwezig in het clubgebouw. Iedereen werd voorzien van een welkomstdrankje en zocht een plekje. Het was leuk om te zien dat er veel gasten waren, ongeveer 50.

Overigens vroeg Rinus zich af waarom iedereen zo vroeg was. Dit werd niet al te veel later duidelijk toen, voor Rinus en Tonny geheel onverwachts, onze Burgemeester Brok (samen met de dochters en kleinkinderen van Rinus en Tonny) arriveerde! 

Charles nam het woord. Hij stond stil bij het feit dat het bijzonder is om het 25-jarig bestaan van de vereniging te mogen vieren. Echter, vandaag was het ook tijd om een extra feestje te vieren voor één bijzonder lid van de vereniging, zei hij.

Charles gaf het woord aan Burgemeester Brok, die ons feliciteerde ons met het 25 jarig jubileum.

Verder sprak hij over een bijzonder lid binnen onze vereniging, eentje die net een knieoperatie had ondergaan, die gedurende de afgelopen jaren, met veel liefde en plezier, heel veel tijd in de vereniging heeft gestoken.

Vervolgens werd Rinus “Lid in de Orde van Oranje-Nassau” gemaakt. 

standaard diversen pagina pagina_IMG_005
standaard diversen pagina pagina_IMG_004

Rinus, die echt van niets wist, was volledig verrast. Dat was duidelijk van zijn gezicht te lezen.

Burgemeester Brok zei zelf bij het opspelden van het lintje: “... Hij zit me aan te kijken..” en later “... U bent helemaal confuus, hé?!...” Rinus antwoordde “...Ja, ben er wel even stil van...”

Na ontvangst van deze bijzondere Koninklijke Onderscheiding kreeg Rinus de gelegenheid iets te zeggen. Hij begon met: “...En ga dan maar eens wat zeggen!..” Hij stond nogmaals stil bij dit bijzondere feit. Verder gaf hij aan dat, als André den Braasem (medeoprichter van de vereniging) nog geleefd had, dat hij er zeker van was dat André op zijn plek had gestaan.

Na het dankwoord van Rinus bleef Burgemeester Brok nog even om van een drankje te genieten en met de gasten te praten.

Nadat Rinus even tijd had gehad om van de schrik bij te komen, begreep hij ook waarom zijn dochter hem de week vooraf zo liep the pushen om naar de kapper te gaan. Je moet toch netjes zijn als de Burgemeester op bezoek komt!

Niet lang na het vertrek van de Burgemeester nam Hans het woord.

Hij vertelde dat de Nederlandse Handboog Bond (NHB) uiteraard ook op de hoogte was van ons jubileum. Hij reikte een Oorkonde van de NHB uit aan Rinus en Charles.

standaard diversen pagina pagina_P102058
standaard diversen pagina pagina_P102063
standaard diversen pagina pagina_DSC0439
standaard diversen pagina pagina_P102063
standaard diversen pagina pagina_IMG_006

Vervolgens werd er nog nagepraat en wat gedronken. Toen was het tijd om met z’n allen af te reizen naar Partycentrum De Schildkamp in Asperen (nabij Leerdam) alwaar onze feestavond voortgezet zou gaan worden.

Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen en voorzien van een welkoms drankje (de tweede van de dag!)

Nadat iedereen aanwezig was, was het tijd om naar onze zaal te gaan alwaar we werden voorzien van een warm meer gangen buffet.

Tussen de gangen door was er ook nog gelegenheid om een ander bijzonder lid van de vereniging in het zonnetje te zetten.

Rinus stond stil bij al het werk dat Annie in de loop der jaren verzet heeft, de hoeveelheid werk mag zeker niet onderschat worden! Annie kreeg namens de vereniging een schitterend boeket bloemen en een hartelijk applaus.

Verder had Rinus voor alle leden een cadeau dat hij namens de vereniging mocht weggeven. Iedereen kreeg een prachtige navy blauwe sweater voorzien met het geel Odysseus logo op de rug.

Deze sweater is een zeer mooie aanvulling op ons bestaande tenue. De sweater viel zeer goed in de smaak bij de leden!

Alsof dat nog niet genoeg was, had Hans nog meer om uit te reiken. Hij riep Charles en Rinus naar voren om hun namens de NHB een oorkonde te overhandigen omdat beide 25 jaar een bestuursfunctie hebben vervuld. Charles voor zijn penningmeesterschap en voor Rinus voor zijn secretaris- en vervolgens voorzitterschap.

Na het overhandigen van de oorkondes was het feest zeker niet gedaan want Hans vroeg vervolgens of Tonny en Marja naar voren wilden komen. Bij de oorkonde hoort ook de zo genaamde “Zilveren Speld”. Marja en Tonny mochten deze opspelden bij Charles en Rinus.

Gezien de omvang (de zilverprijs zal wel erg hoog gestaan hebben) van deze Zilveren Spelden, duurde het niet lang voor de brillen ter hand genomen werden bij het opspelden!

standaard diversen pagina pagina_P102062
standaard diversen pagina pagina_DSC0444
standaard diversen pagina pagina_P102062

Na dit alles was het inmiddels hoog tijd voor het dessert. Iedereen kreeg een hoorntje met schepijs naar keuze.

Na het dessert werd de avond vervolgd met diverse Oud Hollandse Spelletjes. Deze stonden klaar in een andere zaal.

Hans had iedereen in verschillende teams ingedeeld en enthousiast, soms fanatiek, ging ieder team, onder het genot van een drankje, aan de slag. 

 

We hadden scorelijsten meegekregen, maar er werd al snel duidelijk dat de puntentelling voor vele interpretaties vatbaar was. Hoe dan ook, de toch al goede sfeer, werd er alleen maar beter op!
Nadat de spelletjes rondes er op zaten werden we verzocht weer naar de “eetzaal” te gaan.

Daar aangekomen werden we voorzien van koffie of thee (of iets anders natuurlijk!). 

Naast het servies stond voor elke gast, als aandenken van deze gelegenheid, ook nog een prachtige gele mok voorzien van Odysseus logo gevuld met bonbons.

Tijdens de koffie nam Hans ten laatste male het woord om tot, gezien de verschillende interpretaties van de puntentelling, inmiddels symbolische prijsuitreiking over te gaan.

Merlijn Boer kreeg als winnaar bij de heren een fles wijn. Bij de dames was Tineke ter Heerdt de winnares en mocht ook een fles wijn als prijs ontvangen.

Na de koffie nam Charles nog éénmaal het woord om deze zeer geslaagde dag te sluiten! 

Nawoord

Ik wil nog van de gelegenheid gebruik maken om te benadrukken dat het lintje wat Rinus heeft gekregen heel bijzonder is. 

Joop Gerritsen is ongeveer anderhalf jaar bezig geweest, met hulp van Hans & Charles in o.a. de vorm van brieven waarin zij een motivatie hebben gegeven waarom het lintje gegeven zou moeten worden, om de aanvraag te doen en geaccepteerd te krijgen.

Het lintje voor Rinus is uiteraard meer dan verdiend, en ik wil zeker zijn inzet onderschatten, maar ik nog wel stilstaan bij het feit dat uiteindelijk de vereniging zijn 25 jubileum voor een heel groot deel te danken heeft aan de inzet van meerdere mensen. Ik denk aan André den Braasem, Hans Schram, Charles van de Zande, Annie Filius en vele andere (ex)bestuursleden.

Ik wil hier iedereen voor danken!

Rest mij nog om mijn complimenten te geven aan de organisatoren van dit Jubileum! 

Alles was tot in de puntjes geregeld en de gasten zijn voorzien van een heugelijke dag! Nogmaals bedankt en op naar het 30 jarig Jubileum!

 

Walter Spierenburg

Clubgebouw Zeehavenlaan 1a te Dordrecht.

Open dinsdag en donderdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Webmaster Rinus Klijn CONTACT

ODYSS klaar.gif

Agenda

agenda 5.jpg
bottom of page